Apple Bombolini
Składniki:
Makaron tamtejsze:
• 9 uncja ciastko mąki (około 4 puchary)
• 1 Kubek wszystkich celów mąki
• Puchar 1 granulowane cukru
• Pinch soli
• 1 filiżanka (2 Kijów) unsalted masła, schłodzone, pociętych na kawałki duże
• 1 tbsp wanilia
• 2 tablespoons zimnej wody
Wypełnianie: Apple sos
Granny Smith jabłek • 4
• 1 filiżanka (2 Kijów) unsalted masła
• 1 tbsp cytryna zwyczajna soku
• 1 wanilii strąków lub 1 łyżeczka wanilii ekstraktu
• Puchar 1/3 granulowane cukru
• 1 tbsp wody
Diced jabłek:
Granny Smith jabłek • 4
• Puchar 1 cukru
• 1 łyżeczka wanilia
cytryna • 1, juiced
Wskazania:
Do ciasta: w miska zmieszać z załącznika Wiosło, dodawanie składników suchej i mieszać przez 5 sekund do syntezy jądrowej. Dodać masła i wanilia i wymieszać aż masła o rozmiarze grochu. Dodać zimnej wody i wymieszać aż do ciasta pochodzi tylko kolekcji. Formularz ciasta do kulka kształt oblewania około z tworzyw sztucznych i refrigerate na 1 lub 2 godziny.
Wypełnienie applesauce: skórka, podstawowe i wycinania jabłek. Umieścić jabłek z pozostałych składników w specjalnej panewce. Doprowadzić do wrzenia, niższe grzanie i gotować aż jabłka są bardzo słabe, około 20 minut. Usuń z ciepła, schłodzić i refrigerate.
Diced jabłek: skórka, podstawowe i wycinania jabłek dużych plasterki. Toss z soku cytrynowego, wanilii oraz cukru i odłogowanych.
Zestawić bomboloni: usunięcie ciasta w lodówce. Gruba Rundy wdrożyć na 1/4 cala. Pociąć na naboje 6 cm. Umieścić około 1/4 filiżanka sos Apple wypełnianie Centrum każdej rundy. Góry z kawałków jest niewiele rozdrobnione jabłek. Wysuwanie stron wobec Centrum, utworzyć paczkę, zaciskające ciasta razem górę. Pokrycie z tworzywa sztucznego oblewania i refrigerate na 1 godzinę przed gotowaniem
Wypieków (kwesta) bombolonis: suszarka ciepła do 350 ° f.
Usuń z bombolonis chłodziarki i je umieścić w szczelnych papieru lub miski wypieku osnówką linią. Wypieków (kwesta), aż do złota brązowy, około 25-30 minut. Sprawia, że 5 porcji. Miłej zabawy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz